Ikonic Evolution Springzadel (calf lined)

2.550

Categorieën: ,

Het IKONIC “Evolution” Springzadel kalfslederbekleding met een half-diepe zit vormt een perfecte combinatie tussen traditie en moderniteit, waarbij de doelstelling van de Evolution-lijn is iedereen een « echt » goed zadel aan te bieden voor een redelijke prijs.

De versie van dit model is geïnspireerd op ons “Elite” model en biedt verbeteringen aan in de panelen (vormen en materialen), in de zit (schoftopening en vorm van de zit), terwijl bepaalde maten eveneens werden verbeterd alsook de zadelboogpunten.

De zweetbladen zijn gevoerd en er is een versteviging in het onderste van het zweetblad om de laars van slijtage te vrijwaren; dit zweetblad is soepel en zorgt voor een goede grip om een correcte houding van het been te garanderen.

De schoftopening van dit zadel is lichtjes smaller, wat het mogelijk maakt om beter in het zadel “door te zakken” en zijn houding vlot te vinden.

Een andere eigenheid van deze “Evolution” lijn is dat ze gepersonaliseerd kan worden! De kleur van bepaalde delen van het zadel kan immers zelf gekozen worden.

Dit nieuwe zadel doet geen afbreuk aan de gebruikelijke eigenschappen van het merk!

Er is nog steeds onze gemakkelijk verwisselbare zadelboog, opvulbare panelen uit natuurwol voor een perfecte aanpassing van het zadel, brede panelen voor een goede verdeling van de druk, de geïntegreerde onderste zweetbladen met de uitsnijding voor een beter zijdelings contact, de brede 3-puntssingelbevestiging voor een verdeelde tractie waardoor het zadel goed kleeft, een brede zadelboogopening ter hoogte van de schoft om elk “knijpen” te vermijden.

Alle ingrediënten zijn aanwezig om kwaliteit, comfort en prestatie tegen een redelijke prijs te garanderen!

Type zadel

Spring

Merk

Ikonic